Futura I-IV Yritysalueet Kiinteistöt Vaasa Parks Ajankohtaista Yhteystiedot

RuotsiEnglanti

AJANKOHTAISTA

Energialaboratorio ”EnergyLab” suunnittelu liikkeelle


02.07.2013

Vaasan Yliopisto, Wärtsilä Finland Oy ja Oy Vaasa Parks Ab ovat perjantaina 28.6. allekirjoittaneet kumppanuussopimuksen, jonka perusteella Vaasan kaupungin osakkuus-yhtiö Oy Vaasa Parks Ab käynnistää yhteisen EnergyLab-laboratoriorakennuksen suunnittelun. Vaasan Palosaarelle rakennettavan tuotekehitys-, tutkimus- ja koulutus-laboratorion suunnittelu toteutetaan syksyn 2013 aikana ja laboratoriokiinteistön rakennustöiden on tarkoitus alkaa vuoden 2014 alussa. Kolmikerroksisen 2600 m2:n laboratoriorakennuksen rakentaminen kestää arviolta vuoden. Tavoitteena on, että tilat ovat Vaasan yliopiston ja Wärtsilä Finland Oy:n käytössä vuoden 2015 alkupuolella.     

 

Hankkeen tavoite: 

  

”Vaasassa on merkittävä keskittymä suomalaista energia-alan kasvuhaluista teollisuutta ja Vaasan johdolla laajaa suomalaista osaamista voidaan yhdistää entistä kilpailukykyisemmäksi vientialaksi.” Näin toteaa Työ- ja elinkeinoministeriö TEM 17.6.2013 tekemässään INKA-päätöksessä, jossa Vaasa yhdessä neljän muun kaupungin kanssa valittiin innovatiiviset kaupunkiseudut –ohjelma-vastaavaksi vuosille 2014-2020.

 

Kevään 2013 ajan valmisteltu yhteinen tuotekehitys-, tutkimus- ja koulutuslaboratorio on INKA-hakemukseen sisältynyt demonstraatiohanke, jolla on suuria vaikutuksia osaamisen kehittämiseen. Tavoitteena on lisätä korkeakoulujen yhteistyötä energiateknologiayritysten kanssa moottori- ja polttoainetutkimuksen yhteisen tutkimusalustan avulla. Laboratorioprojektin valmistelun käynnistivät Vaasan yliopisto ja Wärtsilä Finland Oy. Valmistelua on tehty Oy Vaasa Parks Ab:n johdolla ja yhteistyössä tontin omistajan Vaasan kaupungin kanssa.

 

Valmistelu keväällä 2013:  

  

Palosaaren ns. Innotalo-kortteli valikoitui parhaaksi energialaboratorion sijaintipaikaksi erityisesti korkeakoulujen läheisyyden takia. Korttelin asemakaava vahvistui vuonna 2011. Alueella toimii tällä hetkellä venealan yritys. Valmistelussa on tarkasteltu koko Palosaaren kampusalueen kehittämistavoitteita korkeakoulujen tutkimus- ja koulutusyksiköiden, yritysten ja kehittäjäorganisaatioiden yhteisenä innovatiivisena ja kasvua luovana toimintaympäristönä sekä huippuosaajien kohtaamispaikkana.

 

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy:n laatima Innotalo-korttelin yleissuunnitelma sekä ensimmäisenä vaiheena toteutettavan EnergyLab-talon luonnossuunnitelmat valmistuivat kesäkuun alussa. EnergyLab-kiinteistö sijoittuu suunnitelman mukaan Wolffintien ja Yliopistorannan vilkkaan risteyksen lähettyville.  

 

Lisätietoja: 

                      Rehtori Matti Jakobsson, Vaasan yliopisto p. 029 449 8073            

                      Toimitusjohtaja Stefan Damlin, Wärtsilä Finland Oy, p. 050 5570 726

                      Teknisen toimen johtaja Markku Järvelä, Vaasan kaupunki, p. 040 1354 958

                      Toimitusjohtaja Ulla Mäki-Lohiluoma, Oy Vaasa Parks Ab, p. 040 573 3004


Takaisin uutisiin
Yrityksesi kokoisia tiloja